Kahden Gmail-tilin käyttäminen yhtäaikaisesti samassa selaimessa

Post date: Oct 25, 2010 4:37:31 PM

Monilla Gmail-käyttäjillä on useampia Gmail-tilejä käytössään erilaisia tarkoituksia varten. Aiemmin Google-tilipalvelu on mahdollistanut ainoastaan yhden Gmail-tilin käytön kerrallaan, jolloin useamman tilin käyttö on ollut monimutkaista ja aikaavievää.

Nyt yhtäaikainen kirjautuminen useampaan tiliin on kuitenkin mahdollista.

Kuva 1

Kuva 1

Valitse Google-tilisi Omista asetuksista kohta ”Useaan tiliin kirjautuminen” ja klikkaa Muokkaa.

Kuva 2

Kuva 2

Valitse valintanappi ”Päällä - käytä useita Google-tilejä selaimessa.” ja klikkaa kaikkia neljää allaolevaa valintaruutua mahdollistaaksesi useaan tiliin kirjautumisen käyttöönoton. Napsauta lopuksi Tallenna.

Kuva 3

Kuva 3

Kun useaan tiliin kirjautumisen kirjautuminen on käytössä, voit napsauttaa osoitteesi vieressä olevaa nuolta (oikealla ylhäällä) vaihtaaksesi tilien välillä seuraavien Google-tuotteiden yhteydessä:

Kalenteri, Koodi, Gmail, Reader, Sivustot, Voice.

Voit olla kirjautuneena yhtäaikaisesti kolmeen eri tiliin ja vaihtaa niiden välillä nopeasti. Voit myös avata kunkin tilin omaan välilehteensä.

Huomaathan, että useaan tiliin kirjautuminen on uusi ominaisuus ja vielä kehitteillä, joten sitä käyttäessään on syytä muistaa muutama tärkeä seikka:

1) Kaikki Googlen tuotteet eivät vielä tue useaan tiliin kirjautumista. Niiden tuotteet, jotka eivät tue tätä ominaisuutta (esim. Blogger ja Picasa-verkkoalbumit), käyttävät sitä tiliä, johon kirjauduit sisään ensimmäiseksi nykyisen selainistunnon aikana.

2) Gmail ja Google-kalenteria ei voi useaan tiliin kirjautuneena käyttää Offline-tilassa.

3) Useaan tiliin kirjautuminen ei toimi vielä mobiililaitteiden selaimissa.

 

Lähde: http://gmailblog.blogspot.com/2010/08/access-two-gmail-accounts-at-once-in.html