Uusia ominaisuuksia Google Docsiin ja Google-sivustoihin

Post date: Nov 08, 2010 1:53:44 PM

Google Docs ja tiedostoversioiden hallinnointi

Google Docs on jo jonkin aikaa mahdollistanut minkä tahansa tiedostojen lähettämisen ja jakamisen Google Docs -verkkokäyttöliittymässä 1024 megatavun kiintiöön asti. Nyt samasta aikaisemmin lähetetystä tiedostosta on mahdollista lähettää uusia versioita dokumenttilistaan. Aiemmin uuden version lataaminen tiedostoista oli mahdollista vain lähettämällä uusi versio samasta tiedostosta täysin uutena tiedostona ja uudella URL-osoitteella, ja sen jälkeen jakamalla se uudestaan muille tiedoston käyttäjille.

Näin lataat ja hallinnoit tiedostoversioita uudella tavalla:

Kuva 1

Kuva 1

Valitse Lisää toimintoja -pudotusvalikosta Lisää tai hallinnoi versioita.

Kuva 2

Kuva 2

Avautuvassa ikkunassa näet ko. tiedoston eri versiot ja niiden lähettäjät. Voit nyt joko lähettää uuden version samasta tiedostosta tai ladata tai poistaa aiempia tiedostoversioita.

Google-sivustojen jakaminen

Google Docs -palvelusta tuttu jakamisominaisuus on nyt lisätty myös Google-sivustoihin. Nyt minkä tahansa Google-sivuston voi jakaa muille käyttäjille samalla tavalla kuin Google Docs -dokumentit. Se tapahtuu seuraavalla tavalla:

Kuva 3

Kuva 3

Jokaisen sivuston yläreunassa on nyt jakamiseen kohdistettu linkki, jota napsauttamalla pääsee muokkaamaan sivun jakamisasetuksia.

Kuva 4

Kuva 4

Avautuvan Jakamisasetukset-ikkunan vaihtoehdot ovat identtiset Google Docs -palvelun vaihtoehtojen kanssa. 

"Jokainen linkin saanut" -vaihtoehtoa on päivitetty siten, että ainoastaan linkin saajat näkevät sivuston, eikä sivusto listaudu esimerkiksi mihinkään hakukoneiden indeksoimiin hakutuloksiin. Lisäksi  linkin vastaanottajan on nyt helpompaa ilmoittaa linkin lähettäjälle mahdollisista virheistä, jotka saattavat joskus estää pääsyn tai käyttöoikeuden linkitettyyn jaettuun dokumenttiin.

Lähde:  http://googledocs.blogspot.com/2010/11/new-in-google-docs-and-google-sites.html