Kirjoituksen automaattinen korjaus ja korvaus

Post date: Dec 02, 2010 9:6:53 AM

Google Docs -dokumenttien tekstien käsittelyyn on lisätty ominaisuuksia, jotka automaattisesti korjaavat kirjoitusvirheitä ja korvaavat valittuja merkkejä muuttamalla ne toiseen muotoon tai kirjoitusasuun. Automaattikorjaus ja -korvaus nopeuttavat tekstin syöttöä ja virheiden korjaamiseen tuhrautuvaa aikaa. Automaattinen korjaus toimii seuraavalla tavalla:

Kuva 1

Kuva 1

Kun huomaat kirjoitusvirheen syöttämässäsi sanassa, napsauta sen kohdalla hiiren kakkosnappia. Avautuvasta valikosta voit valita jonkin annetuista vaihtoehdoista, joilla korjaat kirjoitusvirheen vain tämän yksittäisen sanan kohdalla. Voit halutessasi myös asettaa automaattisen korjauksen sellaisten tapausten varalle, että samanlaisia kirjoitusvirheitä sattuu uudelleen kohdalle. Tässä tapauksessa valitse valikosta kohta ”Always correct to” ja edelleen aukeavasta lisävalikosta haluamasi korjaus.

Kuva 2

Kuva 2

Voit myös tarkastella ja muokata kaikkia automaattikorjauksen asetuksia erillisen valikon kautta. Klikkaa Työkalut ja Asetukset…

Kuva 3

Kuva 3

Aukeavassa valikossa näet listattuna kaikki automaattiset korjaukset.ja korvaukset, joita Google Docs soveltaa käsittelemiisi dokumentteihin. Voit lisätä, poistaa tai muokata korjauksia valintasi mukaan. Oikeassa reunassa sijatsevaa raksia napsauttamalla voit poistaa kyseisen korjauksen kokonaan listasta, kun taas poistamalla rastin vasemman reunan valintaruudusta voit poistaa (ja myöhemmin ottaa uudelleen käyttöön) kyseisen korjauksen väliaikaisesti. Klikkaa lopuksi OK tallentaaksesi tekemäsi muutokset.

Tästä samasta valikosta voit myös halutessasi poistaa automaattisen korjauksen käytöstä poistamalla rastin valintaruudusta ”Automatic substitution”.

Huom! Mikäli huomaat, että automaattinen korjaus tekee tekstiin ei-halutun korjauksen, voit kumota sen heti paikalla painamalla pikanäppäinyhdistelmää Ctrl + Z.

 

Lähde: http://googledocs.blogspot.com/2010/11/faster-typing-fewer-mistakes.html