Vinkkejä tiedostojen siirtämiseen Google Docs -palvelimelle

Post date: Nov 15, 2010 5:22:21 PM

Kovalevylläsi sijaitsevien tiedostojen siirtäminen Google Docs -palvelimelle on järkevää, sillä palvelimelle siirrettyihin tiedostoihin on täten nopeampaa päästä käsiksi ja niitä on helpompi jakaa toisten kanssa. Seuraavaksi esittelyssä muutamia vinkkejä, joiden avulla tiedostojen järjestely Google Docs -palvelimella onnistuu mutkattomasti.

Kansiot ja alakansiot

Kuva 1

Kuva 1

Napsauta ruudun vasemmassa reunassa sijaitsevasta Luo uusi -pudotusvalikosta Kansio luodaksesi uuden kansion. Voit luoda alakansioita klikkaamalla kansiovalikosta haluamaasi kansiota ja sen jälkeen napsauttamalla uudelleen Luo uusi ja Kansio.

Vinkki: Ruudun vasemman reunan kansiovalikon kansioiden määrä kannattaa pitää mahdollisimman pienenä dokumenttien järjestelyn helpottamiseksi. Alakansioiden avulla järjestely onnistuu järkevästi.

Jaetut kansiot

Kuva 2

Kuva 2

Kun olet luonut uuden kansion, voit pitää sen yksityisenä tai jakaa sen valitsemiesi muiden henkilöiden kanssa. Napsauta hiiren kakkospainiketta kansion päällä ja valitse kohdasta Jaa… joko Jakamisasetukset tai Lähetä sähköpostia muokkaajille tai katsojille…

Jakamisasetuksista löytyy lisätietoa  täältä.

Tiedostoversioiden hallinnointi

Tiedostoista tehtyjen useampien versioiden hallinnointi helpottuu, kun versiot sijoittaa sopiviin kansioihin ja alakansioihin. Napsauta mitä tahansa tiedostoa ja valitse Lisää toimintoja -pudotusvalikosta Lisää tai hallinnoi versioita.Tarkemmat ohjeet tiedostoversioiden lataamiseen ja hallinnointiin löytyvät täältä.

Tiedostojen lataaminen

Tiedostojen vieminen ja lataaminen onnistuu nopeimmin kokonaisina kansioina kerrallaan. Voit halutessasi muuntaa kaikki kansion tiedostot samaan muotoon (esim. MS Office, Open Office tai PDF) tai ladata ne sellaisenaan koneellesi. Google Docs tallentaa kansion tiedostot Zip-paketissa (.zip), joka on helppo lähettää eteenpäin esimerkiksi sähköpostin liitteenä.

Kuva 3

Kuva 3

Napsauta hiiren kakkospainiketta kansion päällä ja valitse Vie… Valitse avautuvasta ikkunasta joko kaikki kohteet tai vain valitut kohteet, jotka haluat muuntaa ja ladata koneellesi. Klikkaa lopuksi Lataa.

Lähde: http://googledocs.blogspot.com/2010/11/tips-tricks-moving-my-files-to-cloud.html