Uusi käyttöliittymä dokumenttien versiohistorian tarkasteluun

Post date: Oct 13, 2010 9:38:13 PM

Google Docsin versiohistorian käyttöliittymään on lisätty uusia ominaisuuksia, joiden avulla jaettuihin dokumentteihin tehtyjen muutosten seuraaminen on entistä helpompaa.

Kuva 1.

Kuva 1

Versiohistorian saa esille klikkaamalla Tiedosto ja Tarkastele versiohistoriaa.

Kuva 2 (klikkaa suurentaaksesi)

Kuva 2

Uudistettu käyttöliittymä näyttää selkeästi, mitä muutoksia dokumentiin on tehty ja mihin aikaan. Esimerkiksi kuvassa 2 (yllä) nimimerkki "tiina" (oranssi) on mm. poistanut tekstiä ja kommentoinut tekemiään muutoksia erillisessä kommenttilaatikossa, kun taas nimimerkki "teppotestaaja5" (vihreä) on leikannut ja liittänyt tekstinpätkiä paikasta toiseen. Kullakin dokumentin käyttäjällä on oma värikoodinsa, minkä ansiosta eri käyttäjien tekemät muutokset helppo erottaa toisistaan nopeasti.

Kuva 3

Kuva 3

Asiakirjahistoriasta ruudun vasemmassa laidassa voit seurata eri aikoina dokumenttiin tehtyjä muutoksia. Voit tarkastella haluamaasi ajankohtaa sitä napsauttamalla tai selata muutoksia siirtymällä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä.

Kuva 4

Kuva 4

Uusi käyttöliittymä ryhmittelee dokumenttiin tehtyjä muutoksia tietyin aikavälein yleisen käytettävyyden helpottamiseksi. Mikäli haluat nähdä yksityiskohtaisemman versiohistorian, joka näyttää tarkemmin kaikki yksittäiset muutokset, klikkaa Näytä yksityiskohtaisemmat versiot versiohistoriaikkunan alalaidasta.

Google on parhaillaan kehittämässä uusia versiohistoriaominaisuuksia, joita tullaan julkaisemaan lisää lähiaikoina.

Lähde: http://googleappsupdates.blogspot.com/2010/09/more-tools-for-viewing-document.html