Sähköpostien siirto Isa-postista omaan Gmail-tiliin

Sähköpostien siirto Isa-postista omaan henkilökohtaiseen Gmail tiliin onnistuu helpoiten käyttämällä Gmailin omaa Mail Fetcher -ominaisuutta. Lue tämä ohje tarkasti läpi!

Esivaatimukset - Isa-postin mobiilisalasanan noutaminen

Sähköpostien siirtoa varten tarvitaan Isa-postiin erillinen salasana, niin kutsuttu Isa-postin mobiilisalasana (Isa mail mobile password). Mobiilisalasanaa käytetään vain ja ainoastaan silloin, kun Isa-postiin kirjaudutaan muulla tavalla kuin nettiselaimella. Tässä tapauksessa viestien siirrossa käytetään hyödyksi POP3-tekniiikkaa.

1. Avaa osoite https://sso.jyu.fi ja kirjaudu sisään yliopiston tunnuksellasi

2. Valitse "Oma Omien tietojen hallinta" (Oma - Personal information management)

ja siirry välilehdelle "Käyttäjätunnus ja sähköposti"

3. Klikkaa painiketta "Isa-postin mobiilisalasana    [Luo salasana]" <- Korjattu. Viive on pitkä, älä klikkaa monta kertaa vaan odota.

4. Näet ruudulla tarvittavan salasanan. Kopioi salasana talteen, tarvitset sitä myöhemmin!

Asetukset Isa-postin puolella

5. Kirjaudu Isa-postiin

6. Avaa "Asetukset"-valikko klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa näkyvästä rattaan kuvakkeesta ja valitsemalla "Asetukset" (Settings)

7. Avaa "Edelleenlähetys ja POP/IMAP" (Forwarding and POP/IMAP) -välilehti. Kohdassa "POP-lataukset" (POP Download) valitse "Ota POP käyttöön kaikille viesteille" (Enable POP for all mail). Rullaa sen jälkeen sivua alas ja tallenna muutokset klikkaamalla "Tallenna muutokset" (Save Changes)

8. Avaa linkki https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps?hl=fi

Valitse kohdassa "Vähemmän turvallisten sovellusten toiminta: Ota käyttöön" (Access for less secure apps: Turn on)

9. Kirjaudu ulos Isa-postista

Asetukset omassa Gmail-tilissä

10. Kirjaudu omaan Gmail-tiliisi

11. Avaa "Asetukset"-valikko klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa näkyvästä rattaan kuvakkeesta ja valitsemalla "Asetukset" (Settings)

12. Avaa "Tilit ja tuonti" (Accounts and Import) -välilehti. Kohdassa "Lue sähköpostit muiden tilien kautta" (Check mail from other accounts) valitse "Lisää sähköpostitili" (Add a mail account)

13. Anna sähköpostiosoitteeksi yliopiston käyttäjätunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@student.jyu.fi (esim. mameikal@student.jyu.fi) ja valitse "Seuraava vaihe" (Next Step). HUOM! Älä laita osoitteeksi etunimi.tarkennin.sukunimi@student.jyu.fi, se ei toimi tässä tilanteessa!

14. Anna seuraavat asetukset:

Laita ruksit kohtiin

Valitse sen jälkeen "Lisää tili" (Add Account)

15. Sähköpostitili on nyt lisätty. Valitse "Ei" (No) ja sen jälkeen "Valmis" (Finish)

16. Hetken kuluttua sähköpostit alkavat kopioitua Isa-postista omaan Gmail-tiliisi. Siirrossa voi kestää useampi tunti. Huom! Roskaposti- ja Roskakori-kansioissa olevia viestejä ei ladata, ellet siirrä niitä postilaatikkoosi.

17. Siirron valmistuttua viestit löytyvät Gmailista sen tunnisteen alta, jonka valitsit (esim. käyttäjätunnus@student.jyu.fi). Valitettavasti viestejä ei ole mahdollista kopioida tunnisteittain niin kuin ne näkyvät Isa-postissa.