Kalenteri

Isa-postin kalenterissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joilla voit tehostaa ajankäytön hallintaasi sekä jakaa tietoa opiskelutoveriesi kesken.

Pääset siirtymään kalenterin puolelle suoraan Isa-postista napsauttamalla yläpalkissa sijaitsevaa Kalenteri-linkkiä.

Opiskelijakavereiden kanssa voit hyödyntää kalenteria parhaiten käyttämällä sitä yhteisenä viestintätyökaluna ryhmän sisällä, jolloin ajantasainen tieto tapahtumista ja tehtävistä on kaikkien ryhmänne jäsenten saatavilla helposti. Usean kalenterin käyttäminen on helppoa, kun ne erotellaan väreillä selkeästi toisistaan. Näin esimerkiksi oman ja kaverin kalenterin tapahtumat ovat koko ajan näkyvillä aiheuttamatta sekaannusta. Tulevista tapahtumista voi tehokkaasti tiedottaa esimerkiksi opiskelijatapahtumista internetsivuilla kalenterin avulla.

Korppi-järjestelmän ja Google-kalenterin yhteiskäyttö

Korppi-kalenterin tapahtumat saadaan päivittymään Google-kalenteriisi, mutta näitä tapahtumia ei pääse tällä hetkellä muokkaamaan Google-kalenterin puolelta. Päivitämme tietoja muutoksista tälle sivustolle. Lue Korppi-kalenterin ja Google-kalenteriin yhteiskäyttöön liittyvä ohjeistus täältä:

https://korppi.jyu.fi/kotka/help/kalenteri.jsp#ical

Tärkeimmät ominaisuudet

Kalenterin näkymä

Kalenteritapahtuman luominen

Kalenteritapahtuman voi luoda kolmella tavalla:

Tapahtuman tarkemmat tiedot:

Kalenterin jakaminen

Pääset jakamaan kalenterisi napsauttamalla kalenteripalkissa jaettavan kalenterin vieressä olevaa valikkopainiketta, jonka jälkeen saat esiin listan toiminnoista. Valitse Kalenterin jakaminen ja täytä tarvittavat tiedot sekä määrittele jakamisasetukset.

Määrittele kalenterikohtaisesti näytetäänkö kaikki tapahtuman tiedot vai vain vapaa/varattu-tieto ja lisää tämän jälkeen henkilön sähköpostiosoite vasemmalla puolella olevaan tekstikenttään (kohtaan Henkilö).

Kalenterin jakamispyyntö

Nähdäksesi toisen henkilön kalenterin, kirjoita hänen sähköpostiosoitteensa tai nimensä kalenterin sivupalkissa olevaan Muut kalenterit -kenttään ja paina Enter. Henkilölle lähtee automaattinen hyväksymispyyntö kalenterin jakamisesta. Pääset tarkastelemaan kalenterin tapahtumia, kun henkilö on hyväksynyt jakamispyynnön.

Voit myös piilottaa oman tai minkä tahansa tilaamasi kalenterin itseltäsi tilapäisesti napsauttamalla kyseisen kalenterin nimeä. Kanssasi jaettujen kalenterien nimet jäävät edelleen kalenteriluetteloon.