Sähköpostin tunnisteet

Tunnisteet

Luomasi tunnisteet näkyvät sähköpostin etusivun vasemmassa laidassa kansioina. Kun lisäät tunnisteen valitsemaasi viestiin tai viesteihin, tulevat nämä näkyviin myös sähköpostilistaus-näkymässä kyseisen postin nimen ja otsikon väliin. Yhdellä sähköpostiviestillä tai viestiketjulla voi olla useampia tunnisteita, jolloin kyseiset viestit löytyvät myös useammista kansioista.

Voit luoda tunnisteita ja käyttää niitä toisiinsa liittyvien viestien ryhmittelyyn manuaalisesti tai automaattisesti. 

Esimerkki: Luo samaan kurssiin liittyville viesteille yhteinen tunniste, jota käytät kaikkien kurssiin liittyvien viestien ryhmittelyyn. Jos tietty sähköposti/keskustelu liittyy myös toiseen kurssiin, voit lisätä samaan sähköpostiin kaksi eri tunnistetta. Löydät kyseisen viestin tämän jälkeen molempien kansioiden alta.

 Tunnisteen luominen

Voit luoda tunnisteita sähköpostin etusivulla näkyvän tunnistevalikon kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostin asetuksistasi Tunnisteet-välilehdeltä. Tässä esimerkissä luomme tunnisteen sähköpostin etusivulla näkyvän tunnistevalikon kautta. 

Luo tunniste - vaihe 1

Luo tunniste - vaihe 2

1. Luo tunniste: avaa Suurenna-valikko ja valitse Luo uusi tunniste

2. Anna tunnisteelle nimi ja napsauta OK. Tunniste näkyy tämän jälkeen tunnistelistassasi.

Värin lisääminen tunnisteelle

Voit lisätä tunnisteelle myös oman värin.

1. Siirrä hiiri tunnisteen päälle sähköpostin vasemmassa laidassa.

2. Napsauta pientä nuolivalikkoa tunnisteen vieressä ja valitse Lisää oma väri. 

3. Valitse haluamasi väri. Tämän jälkeen tunnisteella näkyy valitsemasi väri kaikissa tunnisteella merkitsemissäsi viesteissä/keskusteluissa.

lähde: Googlen verkkosivut