Tiedostojen lataaminen Driveen ja muuntaminen ladattaessa

Voit siirtää omalla koneellasi olevasi tiedoston, esimerkiksi tekstinkäsittelyasiakirjan Google Driveen. Siirretty asiakirja on käytettävissäsi miltä tahansa tietokoneelta, jolla on internetyhteys. Voit myös halutessasi muuntaa PDF-tiedoston tai kuvan sisältämän tekstin takaisin muokattavaan muotoon.

Drive toimii paitsi työskentelyalustana, myös tallennustilana, jossa on turvallista säilyttää vaikkapa varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista.

Yksittäisen tiedoston tai asiakirjan tuominen

Tiedostojen tuominen Google Driveen on helppoa. Napsauta Driven perusnäkymässä vasemman yläkulman Lähetä -painiketta (Luo -painikkeen vieressä) ja valitse vetovalikosta Tiedostot. Valitse tiedosto, jonka haluat tuoda Google Driveen ja napsauta tämän jälkeen OK. Aloita lähetys.

Riippuen ladattavan tiedoston koosta tämä saattaa kestää muutamasta sekunnista minuutteihin. Kun lataus on valmis, sovellus kertoo sen oikeaan alakulmaan aukeavassa latausikkunassa.

   

Lähetysikkunan yläreunassa näkyy vaihtoehto Muuntaminen: pois päältä. Jos Driveen lataa esim. Word -asiakirjan ja sen sisältöä haluaa muokata Drivessä, se tulee muuntaa latausvaiheessa Google Asiakirjaksi.

Muuntamisasetuksen voi muuttaa lähetysikkunan Asetukset -valikosta.

Kokonaisen kansion tuominen Google Driveen

Voit myös siirtää omalla koneellasi sijaitsevan kansion Google Driveen Lähetä -painikkeen kautta tai asentamalla Google Drive -ohjelman koneellesi.

Napsauta Driven perusnäkymässä vasemman yläkulman Lähetä -painiketta ja valitse vetovalikosta Ota kansioiden lähettäminen käyttöön. Tämä toiminto on mahdollinen vain Chrome -selaimella.