Microsoft Office -dokumenttien synkronointi Google Driveen (aikaisemmin Google Cloud Connect)

Google Drivessä olevien tiedostojen tallentaminen ja muokkaus Microsoft Office -ohjelmilla tapahtuu 30.4.2013 alkaen ilman Google Cloud Connect:ia.

Asentamalla Google Driven Desktop -sovelluksen päästään Cloud Connectin kaltaisiin toimintoihin käsiksi, mutta käytettävyyttä on uudistuksen myötä parannettu.

Tässä ohje Cloud Connectista Google Driven käyttöön siirtymiseen:

1. Avaa Word, Excel tai Powerpoint, klikkaa Google Cloud Connect -painiketta, ja valitse Google Cloud Connect Settings -> Logout

2. Poista Google Cloud Connectin asennus koneelta. Tämä voi vaatia järjestelmänvalvojan oikeudet. Start -> Control Panel -> Programs and Features -> Uninstall or change program, valitse Google Cloud Connect, ja paina Uninstall.

3. Asenna Google Drive Desktop PC:lle tai Macille. Käynnistä Google Drive uudelleen jos se oli jo asennettuna, tai käynnistä tietokone uudelleen jos Google Driven uudelleenkäynnistys ei onnistu.

4. Kirjaudu Google-tiliisi selaimella ja varmista, että Drive on käytössäsi napsauttamalla Drive-linkkiä. Varmista, että tiedostot jotka haluat synkronoitavan koneellesi ovat My Drive-kansiossasi. Shared with me -kansiossa olevat kohteet saa synkronoitua omalle koneelleen Driven kautta valitsemalla ne ja vetämällä ne kohteen My Drive päälle.

Katso myös ohje Office -tiedostojen lataamisesta ja muuntamisesta Driveen verkkosovelluksessa täältä.