UKK‎ > ‎

Sähköpostien siirto Isa-postista omaan Gmail-tiliin

Sähköpostien siirto Isa-postista omaan henkilökohtaiseen Gmail tiliin onnistuu helpoiten käyttämällä Gmailin omaa Mail Fetcher -ominaisuutta. Lue tämä ohje tarkasti läpi!

Esivaatimukset - Isa-postin mobiilisalasanan noutaminen

Sähköpostien siirtoa varten tarvitaan Isa-postiin erillinen salasana, niin kutsuttu Isa-postin mobiilisalasana (Isa mail mobile password). Mobiilisalasanaa käytetään vain ja ainoastaan silloin, kun Isa-postiin kirjaudutaan muulla tavalla kuin nettiselaimella. Tässä tapauksessa viestien siirrossa käytetään hyödyksi POP3-tekniiikkaa.

1. Avaa osoite https://sso.jyu.fi ja kirjaudu sisään yliopiston tunnuksellasi

2. Valitse "Oma Omien tietojen hallinta" (Oma - Personal information management)
ja siirry välilehdelle "Käyttäjätunnus ja sähköposti"3. Klikkaa painiketta "Isa-postin mobiilisalasana    [Luo salasana]" <- Korjattu. Viive on pitkä, älä klikkaa monta kertaa vaan odota.4. Näet ruudulla tarvittavan salasanan. Kopioi salasana talteen, tarvitset sitä myöhemmin!Asetukset Isa-postin puolella


5. Kirjaudu Isa-postiin

6. Avaa "Asetukset"-valikko klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa näkyvästä rattaan kuvakkeesta ja valitsemalla "Asetukset" (Settings)7. Avaa "Edelleenlähetys ja POP/IMAP" (Forwarding and POP/IMAP) -välilehti. Kohdassa "POP-lataukset" (POP Download) valitse "Ota POP käyttöön kaikille viesteille" (Enable POP for all mail). Rullaa sen jälkeen sivua alas ja tallenna muutokset klikkaamalla "Tallenna muutokset" (Save Changes)Valitse kohdassa "Vähemmän turvallisten sovellusten toiminta: Ota käyttöön" (Access for less secure apps: Turn on)
9. Kirjaudu ulos Isa-postista

Asetukset omassa Gmail-tilissä


10. Kirjaudu omaan Gmail-tiliisi

11. Avaa "Asetukset"-valikko klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa näkyvästä rattaan kuvakkeesta ja valitsemalla "Asetukset" (Settings)12. Avaa "Tilit ja tuonti" (Accounts and Import) -välilehti. Kohdassa "Lue sähköpostit muiden tilien kautta" (Check mail from other accounts) valitse "Lisää sähköpostitili" (Add a mail account)


13. Anna sähköpostiosoitteeksi yliopiston käyttäjätunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@student.jyu.fi (esim. mameikal@student.jyu.fi) ja valitse "Seuraava vaihe" (Next Step). HUOM! Älä laita osoitteeksi etunimi.tarkennin.sukunimi@student.jyu.fi, se ei toimi tässä tilanteessa!14. Anna seuraavat asetukset:

  • Käyttäjätunnus (Username): yliopiston käyttäjätunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@student.jyu.fi (esim. mameikal@student.jyu.fi)
  • Salasana (Password): Aiemmin hakemasi Isa-postin mobiilisalasana (Isa mail mobile password). HUOM! Normaalisti käyttämäsi yliopiston salasana ei toimi tässä!
  • POP-palvelin (POP Server): pop.gmail.com
  • Portti (Port): 995
Laita ruksit kohtiin
  • Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen (Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail)
  • Merkitse saapuvat viestit tunnisteella (Label incoming messages)
Valitse sen jälkeen "Lisää tili" (Add Account)
15. Sähköpostitili on nyt lisätty. Valitse "Ei" (No) ja sen jälkeen "Valmis" (Finish)


16. Hetken kuluttua sähköpostit alkavat kopioitua Isa-postista omaan Gmail-tiliisi. Siirrossa voi kestää useampi tunti. Huom! Roskaposti- ja Roskakori-kansioissa olevia viestejä ei ladata, ellet siirrä niitä postilaatikkoosi.


17. Siirron valmistuttua viestit löytyvät Gmailista sen tunnisteen alta, jonka valitsit (esim. käyttäjätunnus@student.jyu.fi). Valitettavasti viestejä ei ole mahdollista kopioida tunnisteittain niin kuin ne näkyvät Isa-postissa.