Kalenteri

Isa-postin kalenterissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joilla voit tehostaa ajankäytön hallintaasi sekä jakaa tietoa opiskelutoveriesi kesken.

Pääset siirtymään kalenterin puolelle suoraan Isa-postista napsauttamalla yläpalkissa sijaitsevaa Kalenteri-linkkiä.

Opiskelijakavereiden kanssa voit hyödyntää kalenteria parhaiten käyttämällä sitä yhteisenä viestintätyökaluna ryhmän sisällä, jolloin ajantasainen tieto tapahtumista ja tehtävistä on kaikkien ryhmänne jäsenten saatavilla helposti. Usean kalenterin käyttäminen on helppoa, kun ne erotellaan väreillä selkeästi toisistaan. Näin esimerkiksi oman ja kaverin kalenterin tapahtumat ovat koko ajan näkyvillä aiheuttamatta sekaannusta. Tulevista tapahtumista voi tehokkaasti tiedottaa esimerkiksi opiskelijatapahtumista internetsivuilla kalenterin avulla.


Korppi-järjestelmän ja Google-kalenterin yhteiskäyttö

Korppi-kalenterin tapahtumat saadaan päivittymään Google-kalenteriisi, mutta näitä tapahtumia ei pääse tällä hetkellä muokkaamaan Google-kalenterin puolelta. Päivitämme tietoja muutoksista tälle sivustolle. Lue Korppi-kalenterin ja Google-kalenteriin yhteiskäyttöön liittyvä ohjeistus täältä:

https://korppi.jyu.fi/kotka/help/kalenteri.jsp#ical

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Useiden kalentereiden ja tapahtumien helppo hallinta yhdellä näkymällä
 • Kalentereiden yhteiskäyttö 
 • Mahdollisuus tehdä kalenterista julkinen
 • Kalenterinäkymän vaivaton upottaminen internetsivulle
 • Saumaton mobiilikäyttö

Kalenterin näkymä

 1. Hakukenttä, jonka avulla voi etsiä kalenterista tietoa.
 2. Tänään -painiketta klikkaamalla pääsee aina palaamaan takaisin meneillään olevaan päivään.
 3. Luo -painikkeen kautta aloitetaan uuden merkinnän lisääminen kalenteriin.
 4. Omat kalenterit ovat käyttäjän itsensä luomia kalentereita. Kaikilla käyttäjillä on oletuksena yksi kalenteri ja jokainen voi tehdä niitä itselleen lisää.
 5. Muut kalenterit ovat organisaatiosi sisäisiä jaettuja kalentereita, joita voit tilata ja tarkastella. 
 6. Tämän kohdan painikkeiden avulla voidaan määritellä millaisena kalenteri näytetään.
 7. Ratas -kuvakkeen alta löytyvät aina asetukset.


Kalenteritapahtuman luominen

Kalenteritapahtuman voi luoda kolmella tavalla:
 1. Kalenterinäkymän vasemmasta yläkulmasta napsauttamalla Luo -painiketta, josta avautuu uusi ikkuna (kuva alla). Tämän jälkeen pääset täyttämään tapahtuman tiedot. Napsauta lopuksi Tallenna-painiketta.
 2. Napsauttamalla tai maalaamalla sopiva ajankohta kalenterin viikkonäkymästä (kuva yläuolella). Anna tapahtumalle nimi. Muokkaa tapahtuman tietoja -linkistä pääsee kohdan 1 tapahtuman tiedot -valikkoon.
 3. Luomalla tapahtuman matkapuhelimen kalenteriin, silloin kun synkronointi Isa-postin kanssa on käytössä.
Tapahtuman tarkemmat tiedot:


 1. Määrittele tapahtuman ajankohta ja kesto, sekä onko tapahtuma toistuva tai koko päivän tapahtuma
 2. Valitse mihin kalenteriin tapahtuma tallennetaan.
 3. Kutsu muita osallistumaan. Tässä kohtaa voit myös hyödyntää Etsi ajankohta -ominaisuutta, jolloin kalenteri ehdottaa kaikille sopivaa ajankohtaa. Etsi ajankohta -mahdollisuus toimii henkiöiden kanssa, jotka ovat jakaneet kalenterinsa kanssasi.
 4. Voit tuoda tapahtumamerkintään liitteitä sekä tilata tapahtumasta muistutuksen itsellesi joko sähköpostitse tai ponnahdusikkunan kautta.
 5. Määrittele haluatko muiden näkevän tapahtuman sisällön. Jos valitset Yksityinen, tapahtuman otsikko ja sisältö piilotetaan muilta, vaikka kalenterisi olisi jaettu muille henkilöille.
 6. Tallenna tapahtuman muokkaukset sivun ylälaidan painiketta napsauttamalla.

Kalenterin jakaminen

Pääset jakamaan kalenterisi napsauttamalla kalenteripalkissa jaettavan kalenterin vieressä olevaa valikkopainiketta, jonka jälkeen saat esiin listan toiminnoista. Valitse Kalenterin jakaminen ja täytä tarvittavat tiedot sekä määrittele jakamisasetukset.Määrittele kalenterikohtaisesti näytetäänkö kaikki tapahtuman tiedot vai vain vapaa/varattu-tieto ja lisää tämän jälkeen henkilön sähköpostiosoite vasemmalla puolella olevaan tekstikenttään (kohtaan Henkilö).

Kalenterin jakamispyyntö

Nähdäksesi toisen henkilön kalenterin, kirjoita hänen sähköpostiosoitteensa tai nimensä kalenterin sivupalkissa olevaan Muut kalenterit -kenttään ja paina Enter. Henkilölle lähtee automaattinen hyväksymispyyntö kalenterin jakamisesta. Pääset tarkastelemaan kalenterin tapahtumia, kun henkilö on hyväksynyt jakamispyynnön.

Voit myös piilottaa oman tai minkä tahansa tilaamasi kalenterin itseltäsi tilapäisesti napsauttamalla kyseisen kalenterin nimeä. Kanssasi jaettujen kalenterien nimet jäävät edelleen kalenteriluetteloon.