Laskentataulukko

Esimerkkejä Laskentataulukoiden käytöstä

Googlen Laskentataulukoilla oppilaat ja opettajat voivat käsitellä, organisoida ja analysoida monenlaista tietoa. Tietoa voidaan suodattaa erilaisin kriteerein, muokata kaavoilla ja esittää tuloksia graafisesti kaavioilla. Laskentaulukoita voi myös muokata yhdessä toisten kanssa.

Esimerkkejä oppilaille:

• kerää tietoa internetistä tutkielmaa varten
  • luo oma lukujärjestys
  • vertaile asioita keskenään
Esimerkkejä opettajille
  • Luo istumajärjestys
  • Luo erilaisia luetteloita
  • Analysoi ja visualisoi koetuloksia

Tiedon lisääminen soluihin

Googlen Laskentataulukko näyttää ja toimii samalla tavalla kuin muutkin tutut taulukkolaskentaohjelmistot. Aloita napsauttamalla solua ja kirjoittamalla siihen tekstiä tai numeroita. Voit muokata tekstin ulkoasua samalla tavalla kuin Asiakirjoissakin.

Muokkaa solun sisältöä
  1. Valitse solun sisältö:
    • kaksoisnapsauta solua
    • valitse solu ja paina enter (rivinvaihto)
    • valitse solu ja paina F2
  2. Jos haluat solun sisään rivinvaihdon paina ctrl+enter
  3. Kopio sisältöä ctrl+c
  4. Liitä sisältöä ctrl+v

Voit myös lisätä soluun internetlinkin:

• Kirjoita linkin URL-osoite suoraan soluun
  • Käytä kaavaa =HYPERLINK ("URL-osoite", "näytettävä teksti")

=hyperlink("www.google.fi", "Hae Internetistä")

Muuta tiedon muotoa

Voit määritellä tiedolle muodon esimerkiksi numero, prosenttiluku tai valuutta.

Voit myös lisätä soluun internetlinkin:

1. Kirjoita linkin URL-osoite suoraan soluun
  2. Käytä kaavaa =HYPERLINK ("URL-osoite", "näytettävä teksti")

=hyperlink("www.google.fi", "Hae Internetistä")

Hyödyllisiä kaavoja

Useimmin käytetyt kaavat löytyvät Summa-symbolin alta. Jos haluat selata kaavoja valitse Lisää toimintoja. Selaimen uuteen välilehteen avautuu englanninkielinen
 lista kaikista Google Laskentataululukoiden tukemista kaavoista.