Tervetuloa käyttämään Isa-postia

Isa-posti on Jyväskylän yliopiston opiskelijoilleen tarjoama sähköpostipalvelu. Postin lisäksi opiskelijat saavat käyttöönsä muut yliopiston Googlen Apps for Education palvelut (Kalenteri, Drive, Sivustot jne.). Alla on ohje palvelun käyttöönotosta.

Huom. Yliopiston henkilökunta saa halutessaan identiteetin yliopiston Googlen Apps for Education -palveluihin. Identiteetillä saa käyttöön dokumenttien ja sivustojen tekomahdollisuuden palveluun. Sähköposti ja kalenteria ei tule käyttöön. Ohjeet henkilökunnan Google Apps for Education -palvelujen käyttöönottoon


Näin otat Isa-postin käyttöösi:

Ennen kuin voit aloittaa Isa-postin käytön ensimmäistä kertaa, tarvitset Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jonka jälkeen sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi. Mikäli et tiedä käyttäjätunnustasi, voit noutaa sen osoitteessa https://salasana.jyu.fi/pankkitunnistus/ verkkopankkitunnuksilla.

Muita sähköisia käyttäjätunnuksen toimitustapoja ei ole - puhelimitse tai sähköpostitse tunnustietoja ei toimiteta. Käyttäjätunnuksen voi noutaa myös paikan päältä IT-palveluiden palvelupisteeltä MaD 134 (D-rakennus, Mattilanniemi) tai X 125 (X-rakennus, Seminaarinmäki). Käyttäjätunnukseen liittyvissä ongelmatapauksissa yhteydenotot sähköpostitse palvelupiste@jyu.fi tai puhelimitse 014 260 3600 tai 014 260 3030.
 
Saat käyttöösi sähköpostiosoitteen muodossa etunimi.x.sukunimi@student.jyu.fi. Seuraa alla olevaa ohjetta vahvistaaksesi sähköpostiosoitteesi:
  1. Mene selaimessa osoitteeseen http://salasana.jyu.fi
  2. Valitse linkki Sähköpostiosoitteen vahvistaminen
  3. Kirjaudu sisään järjestelmään yliopiston käyttäjätunnuksillasi
  4. Painikkeen Vahvista/Confirm vasemmalla puolella on järjestelmän sinulle muodostama osoite
  5. Jos hyväksyt osoitteen sellaisenaan, klikkaa Vahvista/Confirm-painiketta. Jos nimessäsi on kirjoitusvirheitä tai puutteita, ota yhteys opiskelijapalveluihin, jossa tiedot korjataan opiskelijarekisteriin.
  6. Jos haluat valita jonkin muun etunimistäsi kuin osoitteessa tarjotun, klikkaa painiketta Muuta kutsumanimi/Change first name. Saat valikon, jossa on opiskelijarekisterissä olevat nimesi, joista voit valita haluamasi. Valinnan jälkeen kirjoita Password-kenttään salasanasi ja klikkaa OK.
  7. Jos haluat muuttaa osoitteen tarkenninta (nimikirjain), klikkaa Muuta nimikirjain/Change Initial(s). Saat kentän, johon voit kirjoittaa tarkentimensivulla annetun ohjeen mukaisesti. Paina tämän jälkeen OK.
Vahvistamisen jälkeen sähköpostiosoitteesi alkaa toimia välittömästi ja voit kirjautua Isa-postiin tästä. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla täytyy hyväksyä palvelun käyttösäännöt. Lue säännöt läpi ja klikkaa "Hyväksyn. Jatka tiliini.", jonka jälkeen ohjaudut sähköpostiisi.